Koper(s) gezocht voor terreinen Renault Vilvoorde

De Franse autobouwer Renault wil de terreinen die hij nog in zijn bezit heeft in Vilvoorde, snel op de markt brengen. Renault beschikt in Vilvoorde over 27 hectare grond.
De voormalige Renault-fabriek in Vilvoorde

Na het faillissement van Renault Vilvoorde in 1997 werd de assemblagefabriek vrij snel verkocht, maar de rest van het 27 hectare groot terrein, met een grote parkeerruimte en logistieke gebouwen, bleef in het bezit van de Franse autobouwer. Tot vorig jaar werden er nog auto's afgesteld en geparkeerd voor klanten in de Benelux. Renault had daarvoor nog 400 mensen in dienst. Nu gebeurt het afstellen van de auto's in de fabrieken in het buitenland.

Volgens de krant De Tijd heeft Renault nu een vastgoedmakelaar aangesteld die op zoek mag naar een of meerdere kopers voor de site. Het terrein is strategisch goed gelegen op het grondgebied van Machelen en Vilvoorde, tussen het viaduct over de Brusselse Ring en het station van Vilvoorde. Het is erkend als "brownfield" door de Vlaamse regering, een verlaten bedrijfsterrein dat opnieuw ontwikkeld kan worden.

De Franse autobouwer zou mikken op een snelle verkoop van het terrein in zijn geheel. Hans Bonte (SP.A), de burgemeester van Vilvoorde, zegt dat er echter nog veel onduidelijkheid is over wat mogelijk is. "Als gevolg van de onduidelijkheden over ruimtelijke ordening zijn wij zelfs als lokaal bestuur niet in staat om te definiëren wat daar komt. Wij willen daar snel duidelijkheid over", zegt hij aan het radionieuws.

Bonte zegt in De Tijd geen voorstander te zijn van "een verkoop in stukken en brokken."