Night of the Proms volgend jaar in Kansas City?

De organisatoren van de Night of the Proms hebben concrete plannen voor een optreden in de Verenigde Staten. Ze willen in het voorjaar van 2014 een concert organiseren in Kansas City, een middelgrote stad.
BELGA/DIRKX

Om de Amerikanen warm te maken voor het concept wordt er vanaf volgende week een achtdelige documentaire uitgezonden in de regio op de openbare omroep PBS. "In die reeks wordt het concept uitgelegd", vertelde organisator Jan Vereecke aan Radio 2 Antwerpen. "We hopen dat de mensen massaal zullen kijken en dat bijna automatisch de vraag ontstaat: wanneer komt die show naar hier? We hopen dat dat dan volgend jaar in mei of in juni zal zijn."

Het eerste concert in de VS zou een test moeten worden om na te gaan of de formule er kan aanslaan. Intussen blijft de organisatie ook inzetten op de verdere uitbouw van het evenement in Europa. Volgens jaar is er een eerste editie in Polen en de concerten worden ook al in Nederland en in Duitsland georganiseerd.

De Vlaamse editie van de Night of the Proms start dit jaar op donderdag 7 november. Op de affiche staan onder anderen Gloria Estefan, Wyclef Jean en Amy Macdonald.