Recordaantal zeehondenpups in Sea Life Blankenberge

Het zeehondenopvangcentrum van Sea Life Blankenberge zit helemaal vol. Dat heeft het centrum bekendgemaakt. In een maand tijd spoelden dertien hulpbehoevende pups aan.
(archieffoto)

Volgens bioloog Manu Potin is de toestroom aan pups te wijten aan de zeer lange winter en korte zomer van dit jaar. "Door de bijzondere weersomstandigheden zitten er momenteel erg weinig garnalen in de Belgische wateren. Dit zorgt ervoor dat er veel minder eten is voor zeehondenpups. In combinatie met een groeiende zeehondenpopulatie leidt dit tot een ongekend groot aantal pups in nood, met name door ondervoeding en uitputting."

Hoewel het opvangcentrum vol zit, kunnen er nog steeds bijkomende zeehondjes worden opgevangen. Sea Life heeft tijdelijke quarantaineruimtes voorzien. Naast plaatsgebrek zorgen de pups ook voor meerkosten. "De opvang van een zieke zeehond kost ons ongeveer 2.500 euro en we ontvangen hiervoor geen enkele subsidie", aldus Albert Sikkens van Sea Life. "Gelukkig kunnen we rekenen op de gulle steun van onze adoptieouders en donateurs die het goede werk van het Rescue Team mogelijk maken." Sea Life is constant op zoek naar donaties voor de zeehonden.