Tien procent treinen had vertraging in augustus

Tien procent van de treinen had vorige maand vertraging, 90 procent reed op tijd. Dat is een procent slechter dan in augustus 2012. In vergelijking met juli is de stiptheid iets beter, zegt Infrabel. Een trein rijdt stipt als hij minder dan zes minuten vertraging heeft.
Jonas Hamers / ImageGlobe

De meeste vertraging komt door materiaalpech en storingen aan de infrastructuur. Infrabel wijst echter ook naar een aantal gevallen van zelfmoord en er zijn ook twee grote onderbrekingen geweest omdat er meldingen waren van bompakketten.

De meeste vertraging is er op de lijnen Doornik-Herstal, Moeskroen-Schaarbeek en van de oostkust naar Limburg. Daar rijdt een vijfde tot een kwart van de treinen met vertraging.

Voor aansluitingen is Brugge het beste station, in Luik ziet de reiziger het vaakst een trein net voor zijn of haar neus weg rijden.