Aangereden fietser bezweken aan verwondingen

Een 76-jarige man die dinsdagochtend in zijn woonplaats Schoten op de fiets werd aangereden door een personenwagen, is in de nacht van dinsdag op woensdag in het ziekenhuis overleden. Het ongeval gebeurde op een druk kruispunt, zowel de fietser als de bestuurder van de personenwagen hadden groen licht.

De aanrijding vond dinsdagochtend omstreeks 10 uur plaats op het kruispunt van de Bredabaan met de Kapelsesteenweg.

De bestuurder van de wagen, een 74-jarige man uit Stabroek, wilde vanop de Kapelsesteenweg links de Bredabaan opdraaien. De fietser reed op het fietspad van de Bredabaan richting Brasschaat en wilde op zijn beurt de Kapelsesteenweg oprijden.

Beiden hadden groen licht. De bestuurder merkte de fietser te laat op, probeerde wel nog uit te wijken, maar kon een aanrijding uiteindelijk niet meer vermijden.