AB en Beursschouwburg slaan de handen in elkaar

De Ancienne Belgique en de Beursschouwburg slaan vanaf deze maand de handen structureel in elkaar. Dat melden beide cultuurhuizen in een persbericht. In het verleden werkten beide zalen al occasioneel samen.

De AB en de Beursschouwburg gaan samenwerken "om het goede muzikale nabuurschap in de verf te zetten". De occasionele samenwerkingen die beide cultuurhuizen vroeger al deden, worden vanaf deze maand structureel ingebed.

Beide cultuurhuizen zullen bijna maandelijks een concert organiseren in de Beursschouwburg dat door beide zalen gepromoot zal worden. Daarbij zal "spannende en avontuurlijke muziek" centraal staan. De eerste concerten in de reeks zijn op 12 oktober (Shangaan Electro) en op 29 november (Cut Copy).

De bedoeling van de samenwerking is om het Brusselse culturele en muzikale landschap er nog rijker op te maken", klinkt het in het persbericht.