Bart De Wever brengt bezoek aan koning Filip

N-VA-voorzitter Bart De Wever is vanmorgen ontvangen op het paleis bij koning Filip. De Wever wilde vóór en na zijn bezoek niets kwijt aan de aanwezige pers. Het Paleis laat nu weten dat het niet ongewoon is dat de kersverse koning een onderhoud heeft met partijvoorzitters.

Het was VTM-journalist Dirk Van den Bogaert die De Wever opwachtte aan het paleis. Hij interviewde de N-VA-voorzitter voor en na zijn audiëntie, maar De Wever hield de lippen stijf op elkaar.

"Ik heb gezegd dat je niet moest wachten, want dat ik niks ging zeggen. Maar enfin, waarom sta je hier nog", reageerde De Wever geprikkeld op de aanwezigheid van de journalist.

De Wever bleef in juli als enige partijvoorzitter afwezig op de troonswisseling tussen koning Albert en koning Filip. Hij ontvangt als burgemeester wel het koninklijke paar bij zijn blijde intrede in Antwerpen.