Britse drugssmokkelaars pleiten schuldig in Peru

De twee Britse drugssmokkelaars die in augustus betrapt werden op de luchthaven van Lima met 11 kilo cocaïne, pleiten schuldig. Wellicht hopen ze op die manier een strafvermindering te krijgen.

In augustus werden de twee Britse vrouwen betrapt op de luchthaven van de Peruaanse hoofdstad Lima met 11 kilo cocaïne in hun bagage. In eerste instantie verklaarden ze dat ze elkaar niet kenden en gedwongen waren om naar Peru te vliegen en er de cocaïne het land uit te smokkelen. De twee vrouwen riskeerden een gevangenisstraf van zo'n 8 jaar.

Nu pleit het duo schuldig voor de drugssmokkel. Wellicht doen ze dat om een strafvermindering te krijgen. Hun celstraf van 8 jaar wordt daardoor namelijk automatisch ingekort tot 6 jaar en 8 maanden. Mogelijk mogen ze zelfs een deel van hun straf in het Verenigd Koninkrijk uitzitten.