Britse zoo bant kleren met luipaard- en zebramotief

Bezoekers aan het dierenpark Chessington World of Adventures in Groot-Brittannië mogen voortaan geen kleren meer dragen met een luipaard- of zebramotief. De reden? De patronen zouden de dieren in verwarring brengen met alle gevolgen van dien.
All Access
Deze dames zullen zich moeten omkleden voor ze het park een bezoekje brengen.

Chessington World of Adventures, in het zuidoosten van Londen, voert het verbod in na de lancering van de nieuwe attractie "Zufari". Daarbij worden de bezoekers tussen giraffen, neushoorns en zebra's rondgereden in open wagens zonder vensters.

Volgens het dierenpark is het risico niet onbestaande dat de dieren "al te sympathiek" zouden reageren indien ze onder de inzittenden van die wagens een kledingstuk ontwaren dat erg gelijkaardig is aan de patronen op hun eigen vacht.

Omgekeerd zou kleding met patronen van een roofdier de prooidieren angst kunnen aanjagen waardoor ze zouden proberen te vluchten.

Daarom is het de bezoekers voortaan verboden kleren met een luipaard- of zebramotief te dragen. Wie de bonte stofjes niet kan missen, kan tijdens een bezoek aan de zoo alternatieve kleren lenen.

lees ook