Cinema Cartoon's in Antwerpen failliet verklaard

De alternatieve bioscoop Cartoon's in Antwerpen is failliet verklaard. Dat meldt Gazet van Antwerpen op zijn website. Het bericht wordt bevestigd door advocaat Wim Dejosse, die als curator is aangesteld. De bioscoop zat volgens Dejosse al een tijdje in slechte papieren na het overlijden van de voornaamste geldschieter, iemand uit Nederland.

Cartoon's, gelegen in een steegje in het historische centrum van Antwerpen tussen het stadhuis en de Scheldekaaien, was sinds de start in 1978 uitgegroeid tot een echt begrip in het Antwerpse en Vlaamse bioscooplandschap. Grote blockbusters waren er zelden te zien. De programmatie bestond voornamelijk uit Europese films en arthouseproducties, die in piepkleine zaaltjes werden afgespeeld. Vooral onder studenten was de cinema erg populair.

Voorlopig vinden er geen voorstellingen meer plaats bij Cartoon's, maar er wordt wel nog volop gezocht naar een mogelijke overnemer. Vervolgens zou er ook nog een akkoord gevonden moeten worden met de eigenaar van het bioscoopgebouw.

Volgens curator Dejosse werd Cartoon's de laatste tijd boven water gehouden door enkele Nederlandse aandeelhouders. De voornaamste geldschieter overleed echter onlangs, wat de financiële problemen in een stroomversnelling bracht.