Dodental loopt op tot 328 na zware aardbeving in Pakistan

Bij een krachtige aardbeving in Pakistan zijn al minstens 328 dodelijke slachtoffers geteld. Dat wordt bevestigd door officiële bronnen. Vooral de dunbevolkte provincie Beloetsjistan is getroffen, in het zuidwesten van het land. Mogelijk kan de balans nog oplopen. De communicatie met de getroffen streek verloopt namelijk erg moeilijk.

Het epicentrum van de beving met een magnitude van 7,7 lag in de buurt van de stad Awaran, maar ook in de miljoenenstad Karachi werden de schokken gevoeld. Kantoren werden daar in allerijl ontruimd. Ook in India en Iran was de aardbeving voelbaar.

In de getroffen streek zijn veel huizen nog opgetrokken uit gedroogde modder. "Ongeveer 90 procent van de huizen is totaal vernield", zeggen de lokale autoriteiten. Aan de hand van satellietfoto's proberen ze zich te krijgen op de totale omvang van de ramp.

Bij de aardbeving zijn ook meer dan 400 gewonden gevallen. De autoriteiten vrezen dat de dodentol nog zal oplopen.