Filmstudente tekent pareltjes op haar eigen been

Wanneer de verveling in de les toeslaat, ontbloot studente Jody Steel haar been om zich te storten op haar hobby: tekenen. Portretten van "Breaking bad"-personage Walter White, Radiohead-zanger Thom Yorke en allerlei dieren tovert ze in sneltempo op haar eigen lichaam. "Maar ik haal wel degelijk goede punten hoor", klinkt het.

Jody vatte in 2011 haar studies filmproductie aan in de Emerson-universiteit in Massachusetts. Ze begon vrij snel met het maken van de tekeningen, maar pas toen ze foto's van haar werken online plaatste, werd ze in sneltempo een internetberoemdheid. Op relatief korte termijn waren ruim een half miljoen mensen getuige van haar creatieve strijd tegen de verveling in de les.

Die plotse populariteit had de vrouw niet verwacht. "Uiteraard hoop je als kunstenaar dat jouw werken door zoveel mogelijk mensen worden gezien, maar dat het ook een internationaal succes zou worden, daar had ik nooit van durven dromen", zegt ze in de Boston Globe.

Succes brengt ook veel vragen met zich mee, vragen waar Steel zelf aardig wat geld aan kan verdienen. "Plots krijg ik voorstellen van grote bedrijven met de vraag of ik hun logo op mijn been wil tekenen." Welke bedrijven, wil de vrouw niet vertellen. "Ik mag daar contractueel niets over lossen."

Hoewel er ongetwijfeld een mooie toekomst in 't verschiet ligt als tekenares, ziet de vrouw zichzelf toch vooral werken in de filmindustrie. "Ik haal dan ook zeer goede punten. Al zal ik ook dan het tekenen wellicht nooit kunnen laten."

Al de tekeningen op haar been zijn van tijdelijke aard, maar in de Boston Globe onthult ze dat ze ook een definitieve tekening heeft op haar lichaam. "Ik heb korte tijd geleden op mijn zijde een tatoeage laten zetten van een koi. Het was er eentje met veel details, dus het heeft wel wat pijn gedaan."

Een van haar docenten spreekt zich lovend uit over Jody. "Ik vond haar werken zo mooi, dat ik haar heb gevraagd om de illustraties in mijn boek te maken. Ze is trouwens een uitstekende studente die voortdurend aan het multitasken is. Ik heb zelfs de indruk dat ze het lesmateriaal sneller opneemt wanneer ze in de les aan het tekenen is", besluit professor Cynthia Miller.

Copyright (c) 2013 Rex Features. No use without permission.

lees ook