GSH uit Zaventem is failliet verklaard

De rechtbank van koophandel heeft het bedrijf GSH uit Zaventem failliet verklaard. GSH biedt technische diensten, zoals bekabeling en elektrische werken, aan. Bij GSH werken zo'n 100 mensen. Er is een curator aangesteld, die zal mogelijk proberen een overnemer te vinden. GSH is in handen van een Britse holding.

Vakbondssecretaris Paul Corbeel (ACV) is niet te spreken over de wijze waarop de GSH-directie het bedrijf gerund heeft. "Men heeft het bedrijf op korte termijn veel te snel laten groeien en eenmaal het water te hoog stond, vaandelvlucht gepleegd. We horen signalen dat men eerlang onder een andere gedaante een doorstart wil maken. We volgen dit nauwgezet op, want dit kan wettelijk niet", aldus Corbeel.

"GSH is een relatief nieuw bedrijf in ons land dat een grote expansie kende van 40 werknemers in 2012 tot 140 enkele maanden geleden. Momenteel werkt er nog een 100-tal mensen. In juli kreeg het bedrijf het statuut van gerechtelijke reorganisatie, maar men heeft die procedure zelf stopgezet. De directie heeft het personeel vrijdag ingelicht over de faling, is vervolgens met de noorderzon verdwenen en heeft de werknemers compleet aan hun lot overgelaten, wat ongezien is in ons land", aldus Corbeel. Drie maanden geleden heeft GSH ook zijn Nederlands filiaal in Dordrecht, waar een 40-tal mensen werkte, failliet laten gaan.

Er is voor GSH-Zaventem inmiddels een curator aangesteld, maar Corbeel verwijt de directie dat ze de kansen van de werknemers op een overname of om tenminste nog een tijd verder te werken in afwachting van een eventuele overnemer, gehypothekeerd heeft. "GSH had nog verschillende langetermijncontracten lopen, maar verschillende klanten zijn woedend omdat het bedrijf hen de voorbije week zonder meer in de steek heeft gelaten. GSH heeft volgens de werknemers een tijd geleden nog een aanbod tot overname afgewimpeld. Mogelijk heeft een overnamebod bij de curator nu meer kans", aldus de vakbondsman.