Heraanleg E17 van Kruishoutem tot Deinze vroeger klaar

De werken op de E17 van Kruishoutem tot Deinze zijn klaar. Dat is enkele dagen vroeger dan verwacht. Deze nacht worden alle rijvakken opnieuw vrijgemaakt zodat de volledige snelweg voor de start van de ochtendspits vrij is voor het verkeer. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) reageert tevreden.

Het einde van de werken was gepland voor begin oktober. Door een efficiënte planning en door de klok rond en 7 dagen op 7 te werken is de heraanleg nu al voltooid. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Vanavond nog start de aannemer met het vrijmaken van de rijbaan. Tegen 6 uur morgenvroeg zullen alle rijstroken en alle op- en afritten weer beschikbaar zijn.

Ter hoogte van de werfzone wordt alle verkeer vannacht in beide richtingen op 1 rijstrook gebracht. Dat is nodig om de signalisatie en de rijbaanafscheiding weg te nemen.

De komende week worden nog een aantal kleine afwerkingen uitgevoerd. Die zullen vooral 's nachts gebeuren en zullen geen hinder voor het verkeer veroorzaken.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) reageert tevreden. "Deze werken waren het sluitstuk van de volledige heraanleg van de E17 tussen Gent en de grens met West-Vlaanderen", stelt ze. "Door de duurzame heraanleg in beton zal de komende 30 jaar geen structureel onderhoud nodig zijn tussen Gent en de provinciegrens met West-Vlaanderen."