Israël drijft de spot met Iraanse president

Terwijl in New York de Algemene Vergadering van de VN werd gehouden, hadden ze in de Israëlische ambassade in Washington zin in een grap. Medewerkers van die ambassade hebben immers een valse LinkedIn-pagina gemaakt van de Iraanse president Hassan Rouhani.

"President van Iran. Deskundig verkoper, PR-professional en pleitbezorger van de verspreiding van kernwapens", staat te lezen in het nagemaakte profiel van Rouhani. Als het over zijn vaardigheden gaat, worden "massavernietigingswapens", "ballistiek" en "militaire gerechtigheid" vermeld.

Het valse profiel, dat niet op LinkedIn zelf staat, werd gemaakt omdat  de Israëlische ambassade een antwoord wilde geven op de vraag hoe zijn account er zou uitzien. "Wij dachten: laten we zijn vaardigheden voorafgaand aan de VN-top maar eens van naderbij bekijken", staat er geschreven in de tweet.

AP2013

lees ook