Miss Piggy en Kermit de Kikker herenigd in museum

De dochter van poppenspeler Jim Henson heeft ruim twintig originele Muppets gedoneerd aan het Smithsonian American History Museum in Washington. Miss Piggy wordt zo eindelijk weer herenigd met haar grote liefde Kermit de Kikker.

Onder meer Miss Piggy, Fozzie Bear en de Zweedse Kok zijn binnenkort te bewonderen in het Smithsonian American History Museum in Washington. Ook enkele bewoners van Sesamstraat werden opgenomen in de collectie, zoals Bert, Ernie en de oorspronkelijke Grover, toen nog groen van kleur.

"Veel van deze poppen liggen al jaren in dozen en dat willen we niet", zegt Cheryl Henson, dochter van Muppetbedenker Jim Henson. "We willen dat mensen ze kunnen zien en waarderen."

Het Smithsonian American History Museum heeft een grote collectie op het gebied van geschiedenis en popcultuur. Het museum had de originele pop van Kermit de Kikker, gemaakt van een oude jas en pingpongballen, al in zijn bezit.