Nieuwe Bondroman "Solo" van Boyd voorgesteld

In Londen is "Solo" voorgesteld, de nieuwe roman van William Boyd met James Bond in de hoofdrol. In het nieuwe verhaal moet Bond een burgeroorlog in West-Afrika proberen in te dijken. Morgen komt "Solo" officieel uit.
AP2013
William Boyd toont de nieuwe Bond-roman.

Na het overlijden van Ian Fleming in 1964 zijn er nog enkele nieuwe boeken verschenen met 007 in de hoofdrol, allemaal met de goedkeuring van de nabestaanden van Fleming.

De Bond van Boyd blijft dicht bij het door Fleming bedachte personage. Hij zit strak in het pak, rookt, drinkt veel whiskey en is een womanizer. Toch benadrukt Boyd dat lezers het beeld van Sean Connery of Daniel Craig als Bond uit hun hoofd moeten zetten. "Solo" heeft hij geschreven met acteur Daniel Day-Lewis (foto in tekst) in zijn hoofd.

"Solo" speelt zich af in 1969. Vanuit Londen reist de 45-jarige Bond naar gevaarlijk oorlogsgebied in West-Afrika en later naar Washington. Boyd woonde een deel van zijn leven in Ghana en Nigeria. Hij maakte er de Biafra-oorlog mee die zijn leven en werk beïnvloedde.