Nr. 1 - Vrienden bezorgen Berlaars koppel onvergetelijke trouwdag

Afgelopen weekend gaven Sofie Verret en Gerry Dumortier uit Berlaar elkaar het jawoord. Aangezien hun vriendenkring niet terugdeinst voor een grapje meer of minder, wisten ze dat ze iets konden verwachten. Maar dat er 315 lege bierbakken voor de gevel van hun huis zouden staan, dat hadden ze niet zien aankomen.

De foto van de lege bakken tegen de gevel van hun huis werd begin deze week druk gedeeld op Facebook. In "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" op MNM geeft de bruidegom een woordje uitleg over de opvallende gebeurtenis.

"Het was pas 's avonds tijdens een presentatie op mijn huwelijksfeest dat ik het ontdekte", zegt Gerry op MNM. "En dan denk je natuurlijk even na hoe je 's ochtends opnieuw je huis binnengaat."

Kwaad was de verraste bruidegom naar eigen zeggen niet. "Ik wist dat ze iets gingen doen want bij elk huwelijksfeest proberen onze vrienden elkaar te overtreffen. Maar dit had ik natuurlijk niet verwacht."

De 315 bakken waren leeg, wat dus wil zeggen dat de inhoud zich ook ergens moest bevinden. De 7.500 (lege) flessen hadden de vrienden van het getrouwde koppel in de tuin gelegd. En dit in de vorm van een hartje en van de beginletter van hun beide voornamen.

Gerry had een kniptang nodig om zich toegang te verschaffen tot zijn eigen huis, want de bakken waren ook nog eens vastgemaakt met stripjes. Uiteindelijk duurde het 20 minuten om de bakken aan de kant te zetten. Het statiegeld van de 7.500 lege flessen mocht het getrouwde koppel houden als huwelijksgeschenk.

lees ook