"De vragende partij" gelauwerd met Prix Italia

De VRT is in de prijzen gevallen op het 65e gala van de Prix Italia. Het webplatform "De vragende partij" won de hoofdprijs in de categorie "Interactieve website gelinkt aan een radio- of een tv-programma".

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 pakte VRT Nieuws uit met "De vragende partij", een platform waarop de burger zelf beleidsvoorstellen kon formuleren. Zo kon de burger voorstellen op de politieke agenda van zijn/haar gemeente zetten.

De website van "De vragende partij" werd 897.924 keer bezocht en 11.981 bezoekers hebben een voorstel ingediend. Die voorstellen werden 33.377 keer becommentarieerd en kregen bijna 150.000 steunbetuigingen. Op een na hebben alle 327 steden en gemeenten deelgenomen. 80 procent van alle politici heeft zich op de site geregistreerd om in dialoog te treden met de kiezers.

De Eén-serie "Quiz me quick" kreeg een speciale vermelding in de categorie drama. "Quiz me quick" en "De vragende partij" zijn ook genomineerd voor de Prix Europa op het European Broadcasting Festival in Berlijn. Die prijzen worden op 25 oktober uitgereikt.

De Prix Italia is een initiatief van de Italiaanse openbare omroep RAI.