"Grote Smurf" overleden na hartaanval

De afgelopen jaren was hij met een zekere regelmaat een graag geziene gast op het internet. Paul Karason uit Californië ging dan ook door het leven als "Grote Smurf", omdat hij een huidaandoening probeerde te verhelpen door het direct op zijn gezicht aanbrengen van gelatineachtig zilver, dat hij bovendien ook nog opdronk. Door dit "medicijn" kreeg Karasons huid een blauwe kleur. Samen met zijn witte/grijze baard was de verwijzing naar "Grote Smurf" snel gemaakt. Karason overleed afgelopen maandag op 62-jarige leeftijd.

Karason overleed aan de gevolgen van een hartaanval en een beroerte, aldus het praatprogramma Today.

De verwijzing naar "Grote Smurf" vond Karason niet zo grappig, zo liet zijn echtgenote, van wie hij apart woonde, nu weten: "Het was een bijnaam waarvan hij niet hield. Het hing eigenlijk af van wie het zei. Indien het een kind was die naar hem toeliep en het riep, dan bracht dit een glimlach op zijn gezicht. Maar wanneer een volwassene het zei, dat was …"

"Hij ging niet vaak meer weg, liet zich nauwelijks nog zien in het openbaar. Alleen wanneer hij moest, zoals naar de bank of om tabak te gaan halen", besloot de vrouw.