"Hij is nu eenmaal bezeten door Spiderman"

Was het een grap of niet? Als het om een grap ging, dan komt die student Jonathan Hewson alvast duur te staan. Gekleed in een Spiderman-kostuum probeerde hij immers een winkel te beroven. Maar door het alerte optreden van de winkelbediende kon hij snel door de politie gevat worden, met een aanklacht voor poging tot diefstal aan zijn been. "Het is allemaal een misverstand", reageert een van zijn beste vrienden nu.

Op de beelden van de bewakingscamera in de winkel was te zien hoe Hewson, uit Pittsburgh, Oakland, riep van: "Hoeveel geld heeft u?" Daarop reageerde de bediende door zijn stroomstootwapen boven te halen. Hewson liep geschrokken weg, maar werd snel opgepakt door de politie, nog steeds als Spiderman verkleed. De politie kon alvast niet lachen met deze "stunt".

"En toch berust het allemaal op een vergissing. Hij wilde helemaal niets kwaadaardigs doen. Volgens mij heeft hij nooit overwogen om deze winkel te bestelen. Nee, nooit", aldus een van zijn beste vrienden, Chris Esposito, aan CBS Local.

"Die avond hield hij zich op met een aantal vrienden en dat in zijn Spiderman-kostuum. Hij is erg enthousiast wanneer het op Spiderman aankomt. Hij is een student, en die doen nu eenmaal zotte dingen "

Voorlopig blijft de vraag of het om een uit de hand gelopen grap ging, ingegeven door de nodige hoeveelheid alcohol, of een bewuste poging om een winkel te beroven.

lees ook