"Reizigers hebben nu ook recht op terugbetaling bij vertraging"

Reizigersorganisatie TreinTramBus reageert opgetogen op het arrest van het Europees Hof van Justitie dat bepaalt dat treinreizigers ook recht hebben op een vergoeding als vertragingen door overmacht worden veroorzaakt. "De NMBS zal de vervoersvoorwaarden moeten aanpassen", zegt Kees Smilde van TreinTramBus.

TreinTramBus is opgezet met het arrest. "Het EU-Hof zegt dat reizigers recht hebben op een gedeeltelijke terugbetaling van hun treinticket bij ernstige vertraging, ook als die te wijten is aan overmacht", zegt Smilde.

"Dit gaat een einde maken aan heel wat discussies", vervolgt TreinTramBus. "NMBS Mobility (dat het binnenlandse treinverkeer regelt) en NMBS Europe (dat het internationale reizigersverkeer regelt) moeten aanpassingen doen in hun vervoersvoorwaarden."