Gevangenisdirecteur Wortel overweegt vervroegd pensioen

De directeur van de gevangenis van Wortel overweegt om vervroegd met pensioen te gaan. Er loopt tegen de man een onderzoek naar mogelijke seksuele handelingen met gedetineerden. De toegang tot de gevangenis was hem al ontzegd, en het hoofdbestuur van de gevangenissen beraadt zich over een schorsing. Maar de man stapt nu dus mogelijk zelf op, dat heeft zijn advocaat Jef Vermassen gezegd.

De blinde gevangenisdirecteur werd -net zoals vorige maand- vandaag gehoord door het hoofdbestuur van de gevangenissen. "Het is een heel pijnlijke geschiedenis voor hem dat -zoals tien jaar geleden- de roddels zich ophopen. Maar er is een verschil tussen roddels en tussen iets dat gebeurd is", zegt zijn advocaat Jef Vermassen. De gevangenisdirecteur blijft de aantijgingen ontkennen.

Intussen beraadt het hoofdbestuur zich over een mogelijke schorsing. "We hebben hem de kans gegeven om zijn versie van het verhaal aan ons te geven. En op basis daarvan zullen wij volgende week een beslissing nemen", zegt Laurent Sempot, woordvoerder van de gevangenissen.

Half augustus diende een gedetineerde uit de gevangenis van Wortel een klacht in over ongewenste seksuele handelingen van de directeur. Ondertussen kwamen nog twee andere gelijkaardige klachten binnen bij het parket van Turnhout. Tien jaar geleden liep er tegen dezelfde man al een gelijkaardige klacht, maar die werd toen geseponeerd. De man is nu 62 en vindt dat het genoeg is geweest.

"Hij denkt eraan om eventueel, op termijn, op pensioen te gaan, misschien vroeger dan normaal. Omdat hij vindt dat deze situatie niet meer prettig is", zegt Vermassen.