Hugo De Greef wordt crisismanager Daarkom

Hugo De Greef, voormalig directeur van het Kaaitheater en Flagey, wordt aangesteld als crisismanager voor het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Daarkom in Brussel. Dat heeft Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege bekendgemaakt.

De vzw Daarkom werd in 2006 opgericht onder impuls van voormalig Vlaams minister Bert Anciaux. Het Culturenhuis moest de Vlaamse en Marokkaanse cultuur dichter bij elkaar brengen. Het huis opende in september 2011, maar het project kwam nooit echt op kruissnelheid.

Zo was er het ontslag van de directeur, moest het gebouw door infrastructuurproblemen tijdelijk gesloten worden, kreeg nagenoeg het voltallige team zijn ontslag en vertrok ten langen leste ook de zakelijk interim-manager.

Hugo De Greef moet nu onderzoeken of er een doorstart mogelijk is. De Greef was in het verleden directeur van het Kaaitheater en Flagey, secretaris-generaal van de European Festivals Association en intendant van Brugge Culturele Hoofdstad 2002. Momenteel werkt hij als deeltijds adviseur bij Schauvliege.