Man zwaargewond bij confrontatie met agressieve fietser

Een 77-jarige man is gisternamiddag zwaargewond geraakt toen hij klappen kreeg van een agressieve fietser. De man is overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het incident speelde zich af op het Simonisplein in Koekelberg. De zeventiger stond er voor het rode licht te wachten. Toen dat op groen sprong, kwam een fietser voor zijn wagen staan. De zeventiger stapte uit en vroeg aan de fietser om hem door te laten, maar die gaf hem onmiddellijk een klap op de borst met zijn fiets. De zeventiger kreeg ook verschillende klappen en een trap in het gezicht, waarna de fietser er vandoor ging.

De zeventiger werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht maar zou niet in levensgevaar verkeren. De politie kon intussen de fietser opsporen met behulp van de bewakingscamera's. Hij is opgepakt en is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.