Oostenrijkse favoriet nieuwe directeur Festspiele

De Oostenrijkse pianist Markus Hinterhäuser volgt de Oostenrijker Alexander Pereira op als intendant van de Salzburger Festspiele. De Belg Peter de Caluwe was ook in de running voor de functie in Salzburg, maar haalde het - zoals hij zelf had verwacht - niet.

Markus Hinterhäuser was de grote favoriet voor de opvolging van Alexander Pereira. Pereira maakte eerder al bekend dat hij de leiding van het Scala in Milaan zal overnemen.

Markus Hinterhäuser is een gerenommeerde pianist. Hij werkte samen met onder anderen John Cage en Morton Feldman. De pianist was van 2007 tot 2011 orkestmeester op de Salzburger Festspiele.

"Ik heb hier geen hard feelings tegenover. Ik ben tevreden dat ik in Brussel kan blijven en ik heb niet het gevoel dat mijn reputatie hierdoor beschadigd is", reageert De Caluwe in De Morgen. Peter de Caluwe blijft aan de slag als algemeen directeur van de Muntschouwburg.