Politie ontruimt verblijfplaats Afghanen in Elsene

Op bevel van de rechtbank heeft de politie het huis in Elsene ontruimd dat al enkele weken door zowat 400 Afghanen wordt bezet. Dat heeft een correspondent van Belga kunnen vaststellen. Er was een gerechtsdeurwaarder aanwezig. Gisteren liep een betoging voor het parlement waarbij 200 van de Afghanen waren betrokken nog danig uit de hand.
Gisteren liep de betoging in de Wetstraat danig uit de hand.

De ontruiming vond plaats omstreeks 16 uur. Drie kwartier later bevonden de Afghaanse asielzoekers zich nog steeds op straat voor het gebouw. De politie dreigde daarop met arrestaties als ze zich niet verspreidden en de Afghanen zijn dan vertrokken.

Het gaat om dezelfde groep Afghanen die gisteren voor het parlement in de Wetstraat een betoging hielden. Ze eisen een onderhoud met premier Elio Di Rupo (PS) of staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) om hun situatie aan te kaarten.

De 60 kinderen en hun families die zich in het gebouw bevonden, worden door het OCMW van Elsene opgevangen. Gedurende een maand zullen ze elders worden gehuisvest. Intussen zal de Dienst Vreemdelingenzaken hun situatie onderzoeken. Welk lot de rest van de groep te wachten staat, is op dit moment onduidelijk. Mogelijk zoeken ze beschutting in het Noordstation in Brussel.