Proces tegen concertorganisator Jackson loopt op z'n einde

In het proces van de familie Michael Jackson tegen concertorganisator AEG Live bestrijdt de promotor de zanger/danser de dood te hebben ingejaagd.

Michael Jackson overleed in juni 2009 na een overdosis van een narcosemiddel dat hij tegen slapeloosheid gebruikte, enkele weken voor hij met een lange serie concerten in Londen een comeback zou maken. Die optredens waren een organisatie van AEG Live.

De moeder van Michael Jackson, Katherine, eist een schadevergoeding die miljoenen waard is.

Raadsman Marvin Putnam van AEG pleitte voor het Superior Court in Los Angeles echter dat de zanger met zijn narcosemiddel zoals bij een "Russische roulette" zijn leven op het spel had gezet. De popster "heeft slechte beslissingen genomen die tot een ontstellende tragedie hebben geleid. Maar niemand anders is daarvoor verantwoordelijk".

Tegen AEG spreekt een e-mail van toenmalig directeur Paul Gangaware omtrent een gepland onderhoud met lijfarts Conrad Murray van Michael Jackson en die een gevangenisstraf uitzit wegens dood door nalatigheid. "Wij willen hem (Murray) eraan herinneren dat AEG en niet MJ (Michael Jackson) zijn salaris betaalt. Wij willen dat hij verstaat wat van hem wordt verwacht".

Volgens de AEG-advocaat heeft dit gesprek nooit plaatsgevonden.

Een kernvraag op het burgerrechtelijk proces is wie de arts heeft ingehuurd. AEG zegt geen contract met Murray te hebben afgesloten en dat Jackson zelf de arts had uitgekozen. Volgens Amerikaanse media was er wel een contract maar was het bij het overlijden van de "King of Pop" enkel door Murray ondertekend.

Mogelijk beslist de jury volgende week al.