Vader Bush is getuige bij huwelijk tussen twee vrouwen

George H. Bush, de voormalige president van de Verenigde Staten, is als getuige opgetreden bij het huwelijk van twee vrouwen. Bush sr. was als president gekant tegen het homohuwelijk.

Bush sr. en zijn vrouw Barbara woonden het huwelijk zaterdag bij. Ze zijn al jaren bevriend met het lesbische koppel, zo laten ze weten. Het huwelijk vond plaats in de staat Maine, een van de weinige staten in de VS waar het homohuwelijk toegestaan is.

Een van de vrouwen, Helen Thorgalsen, plaatste een foto op haar Facebookpagina van de ex-president die de akte tekent. Opvallend: Bush draagt één rode en één blauwe kous (zie foto onder).

Zowel Bush sr. als zijn zoon George W. Bush, de vorige president van de Verenigde Staten, zijn gekant tegen het homohuwelijk. Hun vrouwen, Barbara en Laura, echter lieten eerder al verstaan dat ze wel voorstander zijn van huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht.