Van dermeersch: "Die schoenen zitten zelfs niet comfortabel"

Het Franse exclusieve schoenenmerk Louboutin eist dat Vrouwen Tegen Islamisering een postercampagne stopzet. Op de poster met als slogan "Vrijheid of islam" draagt Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch Louboutin-schoenen en de fabrikant vindt dat het merk daardoor schade wordt toegebracht. “De klacht houdt geen steek”, reageert Van dermeersch in “Reyers laat”.

De campagne (zie foto) van Vrouwen Tegen Islamisering is gericht tegen de kledingvoorschriften van de islam, die volgens Van dermeersch meer en meer voelbaar worden in onze samenleving.

“Niemand heeft ons voorschriften op te leggen over hoe lang onze jurk moet zijn”, klinkt het. “Je voelt al dat de druk in bepaalde wijken in onze steden toeneemt. In Antwerpen zijn er wijken waar jonge meisjes met hele korte rokjes niet op straat moeten komen of ze worden uitgescholden voor hoer of slet.”

Louboutin wil niet geassocieerd worden met de campagne tegen de islam en eist dat al het campagnemateriaal vernietigd wordt. Volgens Van dermeersch wordt dat moeilijk want er is, wegens groot succes, niet veel campagnemateriaal meer over.

Van dermeersch moet vrijdag voor de rechtbank van koophandel verschijnen, maar ze denkt niet dat de klacht van Louboutin enige kans op succes heeft. “Het is niet omdat ik mijn politieke overtuiging heb dat men mij moet discrimineren.” Een vonnis met kledijvoorschriften voor politici zou “een surrealistisch precedent” zijn, liet Vrouwen Tegen Islamisering eerder al in een persbericht weten.

Zelf is de Vlaams Belang-politica geen fan van Louboutin. “Ik draag geen schoenen die een half maandloon kosten”, zegt ze. “Ik heb ze aangehad voor de foto en ze zitten zelfs niet comfortabel. “ Toch zal ze de schoenen morgen nog een keer dragen om naar de rechtbank te gaan.

Meest gelezen