1 jaar na "De vragende partij": wat beweegt er in uw gemeente?

De gemeenteraadsverkiezingen liggen een jaar achter ons. Tijd om een voorlopige stand van zaken op te maken. Is er al iets veranderd in uw gemeente? Zijn de beloftes uit "De vragende partij" in concrete plannen omgezet of nog beter, al uitgevoerd? Of vindt u dat het allemaal wat sneller mag? Laat het ons weten.

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen hebben de meeste gemeenten hun bestuursakkoord omgezet in een strategisch beleidsplan. De verkiezingsslogans tellen niet meer, het is tijd voor concrete plannen en (al dan niet op lange termijn) de uitvoering ervan.

De vragende partij: belofte...

Met het participatieve platform "De vragende partij" heeft VRT Nieuws een jaar geleden de burger uitgedaagd om zelf voorstellen te lanceren om hun gemeente anders of beter te laten besturen. En de lokale politici uitgedaagd om enerzijds het debat met de inwoners aan te gaan en anderzijds tijdens de verkiezingscampagne enkele voorstellen om te zetten in concrete beloftes. Verschillende lijsttrekkers hebben dat gedaan. Soms waren dat heel concrete beloftes, soms ietwat aarzelend of algemeen.

...maakt schuld

Een jaar later doen we opnieuw een beroep op u. Heeft u al iets zien veranderen in uw gemeente? Neemt de nieuwe bestuursploeg de koe bij de horens of ziet u daarentegen meer van hetzelfde en wil u uw gemeentebestuur tot actie aanzetten?

Neemt de nieuwe bestuursploeg de gemaakte beloftes ook echt mee in het bestuursakkoord? Misschien hebben sommige gemeentebesturen die beloftes al uitgevoerd? Of blijven de beloftes dode letter?

Laat ons weten wat er in uw gemeente beweegt of net niet beweegt. Wil u de concrete uitvoering van een belofte in de bloemetjes zetten? Voldoen de uitgevoerde beloftes? Frustreert het u dat sommige plannen te traag op gang komen?

Wij maken een selectie en onderzoeken waar het fout loopt en waarom, of in de positieve gevallen wat er precies gerealiseerd is. Let wel dat we alleen rekening houden met beloftes van partijen die nu in de coalitie zitten.

MAIL ONS: Stuur uw mening over de gemaakte beloftes door naar dvp@vrt.be of via onderstaande links:

Bekijk de beloftes van toen op onze website "De vragende partij".