Ann Demeester nieuwe directeur Frans Hals Museum

De Vlaamse Ann Demeester is de nieuwe directeur van het Frans Hals Museum en de expositieruimte De Hallen in Haarlem. Zij begint op 1 februari met haar baan, zo maakte het museum vandaag bekend.

Demeester is sinds 2006 directeur van De Appel Arts Centre, een internationaal instituut voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Daarvoor gaf zij enkele jaren leiding aan de presentatieruimte W139 in Amsterdam en werkte ze onder meer in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent, waar ze exposities en projecten organiseerde.

Ze is de opvolger van Karel Schampers, die 13 jaar aan het roer stond van beide Haarlemse musea. Schampers gaat op 1 januari met pensioen.

Volgens de raad van toezicht was het niet eenvoudig een opvolger te vinden. "Ann Demeester heeft de ervaring, de visie en het enthousiasme die voor deze functie noodzakelijk zijn", zegt voorzitter Joep Brentjens.

In het verleden was Demeester journaliste bij De Morgen en De Financieel-Economische Tijd.