Eis van KBVB tegen voetbalboek is afgewezen

De Brusselse kortgedingrechter heeft de vordering die de Koninklijke Voetbalbond (KBVB) had ingesteld tegen de publicatie van het "Jaarboek voetbal 2012-2013" van uitgeverij Van Halewyck afgewezen. Uitgeverij Van Halewyck juicht de beslissing toe. De KBVB gaat in beroep tegen de beslissing.

De Koninklijke Nationale Voetbalbond had een klacht ingediend na de publicatie van het "Jaarboek voetbal 2012-2013" van uitgeverij Van Halewyck.

De KBVB had aanstoot genomen aan het boek omdat op de coverfoto zeven Rode Duivels staan terwijl de KBVB de portretrechten van de Duivels beheert en omdat het boek slechts een klein hoofdstuk aan de nationale ploeg zou besteden. Volgens de KBVB was de coverfoto een poging om een commercieel product te slijten door gebruik te maken van het enthousiasme rond de Rode Duivels.

De Brusselse kortgedingrechter heeft de eis afgewezen. De KBVB gaat in beroep tegen de beslissing. De KBVB is ook zelf van plan een boek met dezelfde foto uitbrengen.

Uitgeverij Van Halewyck is verheugd over de beslissing. "Dit is een journalistiek belangrijke uitspraak. Als je de Rode Duivels al niet meer mag afbeelden op een voetbalveld, rijst er wel een probleem", meldt André Van Halewyck.