En plots schakelt de roltrap een versnelling hoger

Na de voetbalwedstrijd tussen Helsingborg en Malmö FF gingen de supporters van die laatste ploeg goedgemutst naar huis, want de wedstrijd werd met 0-3 gewonnen. Hun tevredenheid was evenwel van korte duur en daar heeft een plotse versnelling van een roltrap alles mee te maken.

Op YouTube-beelden (de beelden zijn intussen verwijderd, nvr) is te zien hoe een grote groep supporters het stadion verlaat met de roltrap. Aanvankelijk verloopt alles normaal, maar na een tiental seconden loopt het fout. De roltrap versnelt en de supporters moeten zich aan de randen vasthouden om niet te vallen van de op hol geslagen roltrap.

In het Helsingborgs Dagblad ventileren de supporters van Malmö dan ook hun ongenoegen. Volgens hen heeft een van de aanwezige bewakingsagenten op een knop gedrukt, met de gekende gevolgen. Op een Facebookpagina loven ze zelfs 5.000 Zweedse kronen (576 euro) uit voor wie hen helpt om die persoon te identificeren.

De Zweedse krant ging echter zelf op onderzoek en kwam tot de conclusie dat er wellicht geen menselijke fout is gemaakt. Zo zou de roltrap gaan versnellen zijn omdat er op dat moment te veel mensen op de trap stonden. Er zijn zelfs gevallen bekend van roltrappen die dan van richting veranderen.

De beelden van het incident gaan intussen vlotjes de wereld rond. 24 uur na publicatie waren al 600.000 mensen getuige van de versnelde thuiskomst van de Malmöfans.

lees ook