Google verbetert met operatie "Hummingbird" zoekfuncties

Google heeft onlangs in het geheim zijn zoekfuncties geoptimaliseerd om beter antwoorden te kunnen geven op de steeds complexer wordende vragen van de surfers. Google werd 15 jaar geleden opgericht.
AP2010

De aanpassingen aan de zoekrobot waren een onderdeel van de operatie "Hummingbird" (kolibrie) die Google uitvoerde zonder erover te communiceren naar de buitenwereld. De verandering zou een grote impact kunnen hebben op het verkeer naar andere websites.

Google onthulde de aanpassingen tijdens een evenement in de garage van Menlo Park waar CEO Larry Page en Serbey Brin het bedrijf 15 jaar geleden opgericht hebben.

Volgens het bedrijf is Hummingbird de meest drastische verandering in het zoeksysteem sinds het bedrijf 3 jaar geleden de manier veranderde waarop websites in de index opgenomen worden (onderdeel van de redesign-operatie "Caffeine").