Leuvense studenten maken het bont op eerste uitgaansnacht

De Leuvense politie heeft afgelopen nacht, de eerste echte uitgaansnacht van het nieuwe academiejaar, de handen vol gehad met feestende studenten. Er werden drie extra patrouilles de baan op gestuurd. Die moesten verschillende kotfeestjes stilleggen en lawaaierige studenten tot de orde roepen. Een agente raakte gewond bij de arrestatie van een student met een kwade dronk.

Een vriend van de dronken student belde de hulpdiensten omdat zijn vriend raar deed en zich agressief gedroeg. Zowel bij zijn overbrenging naar het Heilig Hartziekenhuis als in het ziekenhuis zelf bleef de student agressief en trapte en beet hij wild in het rond. Pas nadat een kalmerend middel werd toegediend, was de situatie weer onder controle. Een agente hield aan de interventie verwondingen aan een oog over evenals een pijnlijke hals, een bult op het achterhoofd en een gezwollen knie. Ze werd ter plaatse op de spoeddienst verzorgd.

In de Zeelstraat vatte een groene afvalcontainer vuur die tegen de gevel van een horecazaak stond. De patrouille bluste het vuur met enkele emmers water. De brandweer kwam ter plaatse om na te blussen. De politie onderzoekt de beelden van de bewakingscamera's om eventuele brandstichters op te sporen.

In de Vaartstraat en de Maria Theresiastraat moesten al te luide kotfeestjes stilgelegd worden. Een tiental studenten die op een basketbalpleintje aan het Hendrik Conscienceplein waren samengetroept en daar wat pintjes dronken, werden naar huis gestuurd. Her en der moest de politie al te beschonken studenten overbrengen naar het commissariaat of het ziekenhuis.