Politie zoekt "grootschalige fraudeur" uit Luik

De federale politie is op zoek naar getuigen in een zaak van een Luikenaar die verdacht wordt van grootschalige fraude. Meer dan 4.000 Belgen, Fransen en Zwitsers zouden het slachtoffer zijn geworden van de praktijken van de 55-jarige Paul Halleux.
Weet u waar Paul Halleux zich bevindt?

Volgens de eerste schattingen is Halleux erin geslaagd ruim 13 miljoen euro te verduisteren. Daarvan hebben de onderzoekers 3 miljoen euro geblokkeerd.

Halleux zette een piramidespel op waarbij hij zijn slachtoffers overhaalde hem een paar duizenden of zelfs tienduizenden euro's over te maken. Zodra hij het geld in zijn bezit had, verdween hij telkens met de noorderzon.

Hij stond een tijdje ingeschreven in de Boulevard Sainte-Beuve in Luik. Hij maakte gebruik van 2 bedrijven: Cashcash 21 en Magic Promo.

De afgelopen twee jaar hebben de onderzoekers de man al verschillende keren opgeroepen, maar daarop is hij nooit ingegaan.

Wie meer info heeft over Paul Halleux of over zijn verblijfplaats kan contact opnemen met de onderzoekers op het gratis telefoonnummer 0800/30.300. Mailen naar opsporingen@politie.be kan ook.