Tongerse studente wint Diversiteitsprijs UHasselt

Imane Tiane, een 21-jarige studente uit Tongeren, heeft van de Universiteit Hasselt en Het Belang van Limburg de Diversiteitsprijs 2013 gekregen. De moslima zit in het vierde jaar TEW aan de UHasselt en begeleidt vrijwillig eerstejaarsstudenten.

Vanmorgen mocht Imane Tiane de Diversiteitsprijs in ontvangst nemen uit handen van Luc De Schepper, rector van de UHasselt, en Ivo Vandekerckhove, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. Deze onderscheiding bekroont een student of groep studenten die de deelname van jongeren aan het hoger onderwijs hebben bevorderd.

De 21-jarige moslima, die was voorgedragen door medestudenten, volgt momenteel het vierde jaar TEW aan de UHasselt. Ze wordt als een voorbeeld gezien voor studenten van allochtone origine die met veel wilskracht hun weg banen in het hoger onderwijs. Imane Tiane draagt nog maar enkele jaren een hoofddoek. "Daar heeft nog nooit iemand een opmerking over gemaakt", zegt ze in Het Belang van Limburg.

De jury van de Diversiteitsprijs loofde ook de hulpvaardigheid die de winnares toont voor haar medestudenten. Zo geeft ze bijles aan studenten die voor de middenjury hun diploma willen halen, en helpt ze eerstejaarsstudenten om de leerstof onder de knie te krijgen.

Aan de prijs is een cheque ter waarde van 1.500 euro verbonden.