Vlucht van Navid Sharifi naar Kaboel geannuleerd

De vlucht waarmee de Afghaanse vluchteling Navid Sharifi morgen zou worden terug gestuurd naar Afghanistan, is geannuleerd. De advocaat van Sharifi is blij met de annulatie.

De advocaat van Sharifi had een nieuwe regularisatie-aanvraag ingediend, maar die is nog niet aangekomen bij de Dienst Vreemdelingenzaken. Vreemdelingenzaken wacht nu de aanvraag af, en heeft intussen de vlucht geschrapt.

Advocaat Pieter-Jan Staelens is blij met de annulatie. Volgens hem betekent ze dat de Belgische staat tenminste ofwel er aan twijfelt dat het in orde is in Afghanistan, ofwel er aan twijfelt of het inderdaad verstandig is om mensen die werken, niet te regulariseren. Hij vermoedt dat het vooral het tweede aspect zal zijn en hij hoopt dat deze discussie een debat kan losweken bij de politici. En hij hoopt dat de politici dan zullen overwegen om vreemdelingen die werken en bijdragen aan de Belgische samenleving, een kans te geven.

Sharifi is goed geïntegreerd, hij werkt hier als loodgieter en spreekt goed Nederlands.