VRT schrapt zin uit "Albert II" uit dvd en Ooit Gemist

De VRT heeft na een gesprek met Frans Vancoppenolle laten weten dat de omstreden zin uit de dvd van de fictiereeks "Albert II" geschrapt zal worden. Volgens de openbare omroep heeft Frans Vancoppenolle op basis van dit gebaar van goede wil besloten om van verdere gerechtelijke stappen af te zien. De VRT verontschuldigt zich voor het leed dat mevrouw Iris Vandenkerckhove heeft ervaren.
BELAG/WAEM
Iris Vandenkerckhove en Frans Vancoppenolle.

Het gesprek dat er kwam na commotie over de meest recente aflevering van "Albert II" is volgens de openbare omroep "constructief verlopen".

VRT betreurt dat mevrouw Vandenkerckhove zich door de recente aflevering gekwetst voelt en heeft er "oprecht begrip" voor. Het was met deze reeks nooit de bedoeling om haar te kwetsen, klinkt het in een persbericht.

De dvd van "Albert II" zal de bewuste zin die mevrouw Vandenkerckhove kwetsend vindt, niet bevatten. Ook in de herhalingen en in "Ooit gemist" zal deze zin niet meer zitten.

Op basis van dit gebaar van goede wil heeft Frans Vancoppenolle beslist om af te zien van verdere gerechtelijke stappen.