92 ontvoerde kinderen gered in China

De Chinese politie heeft 92 ontvoerde kinderen gered uit handen van hun ontvoerders. Er zijn 301 verdachten opgepakt bij de grootschalige actie tegen kinderhandel. De overheid wil er voortaan harder optreden tegen de aan- en verkoop van kinderen.
Kinderen in China worden wel vaker ontvoerd door mensenhandelaars.

De politie in China heeft een grootschalig kinderhandelnetwerk opgerold. De organisatie ontvoerde, kocht en verkocht kinderen. De ordediensten zijn tegelijkertijd op verschillende plaatsen verspreid over 11 provincies binnengevallen en hebben zo 92 ontvoerde kinderen gered uit handen van hun ontvoerders. Er zijn ook 301 verdachten opgepakt. Bij de inval zijn ook enkele ontvoerde vrouwen teruggevonden.

De overheid wil voortaan harder optreden tegen de aan- en verkoop van kinderen. Door de strikte eenkindpolitiek zijn vooral jongens op het platteland een gegeerd goed geworden. De geredde vrouwen zouden verkocht worden als bruid. Vorig jaar alleen al zijn ruim 24.000 ontvoerde vrouwen en kinderen bevrijd.