Al meer dan 40 doden geteld na instorting Mumbai

Bij de instorting van een appartementsgebouw in de Indiase stad Mumbai zijn al meer dan 40 doden gevallen. Tientallen mensen zaten bedolven onder het puin. 32 onder hen zijn gered. Zo'n 12 uur na de instorting werd ook nog een klein meisje levend en wel vanonder de brokstukken gehaald.
AP2013

Het gebouw van vijf verdiepingen in het zuidoosten van de stad begaf het gisteren in alle vroegte. Onmiddellijk werd een grootscheepse reddingsoperatie op touw gezet. Honderden reddingswerkers begonnen met behulp van hamers, breekijzers en zwaarder materieel aan een race tegen de tijd om zoveel mogelijk slachtoffers levend te bevrijden.

Bijna 12 uur na de instorting werd nog een klein meisje bevrijd. Maar bij het vallen van de avond werden enkel nog lijken gevonden. Een verantwoordelijke bij de hulpdiensten ter plaatse liet aan het Franse persagentschap AFP weten dat er al meer dan 40 doden zijn geteld. Het gaat om de derde dodelijke instorting in Mumbai in zes maanden tijd. In april vielen nog 72 doden toen een illegaal gebouwd pand instortte.

India houdt er in deze een triest record op na. Instortingen zijn er bijna gemeengoed geworden. De steden barsten uit hun voegen. Als gevolg van de enorme vraag naar goedkope woningen gooien corrupte ambtenaren het vaak op een akkoordje met malafide projectontwikkelaars.