As Margaret Thatcher begraven in Royal Hospital Chelsea in Londen

De as van de in april overleden Britse ex-premier Margaret Thatcher is vandaag begraven in de tuinen van de Royal Hospital Chelsea in Londen. Dat gebeurde in 2003 ook al met de as van haar echtgenoot Denis. De Royal Hospital Chelsea is een rusthuis en verzorgingsinstelling voor Britse veteranen.

In de kapel van de verzorgingsinstelling vond eerst een ceremonie in intieme kring plaats. Twaalf veteranen van de Royal Hospital Chelsea, gekleed in hun typische rode jassen, vormden een erehaag, terwijl de kinderen van Thatcher, Mark en Carol, elk een rode roos legden naast de urne met as van hun overleden moeder.

De urne met as werd daarna begraven in de tuinen van het rusthuis. Boven haar laatste rustplaats ligt een grafsteen met enkel de vermelding "Margaret Thatcher 1925 - 2013" (foto onderaan).

Margaret Thatcher smeedde een zeer hechte band met de Royal Hospital Chelsea tijdens de tien laatste jaren van haar leven. Bij haar overlijden op 8 april vroeg haar familie om, eerder dan bloemen te geven, giften te schenken aan de verzorgingsinstelling. De "Iron Lady" werd 87.