Betaalt u nog steeds te veel voor telecom?

Een op de twee Belgen beschikt over een telecomtarief dat niet aangepast is aan zijn werkelijke behoeften. In zo’n 400 gemeenten verspreid over het hele land, kunt u in november terecht voor een persoonlijke simulatie.

"Meer dan de helft van de Belgen heeft nog steeds een duur vast abonnement bij hun telecomleverancier", zegt Sarah Vandecruys van FOD Economie in Le Soir. "Daarom willen we consumenten helpen om het goedkoopste tarief te kiezen."

De Federale Overheidsdienst start dan ook met een grootschalige informatiecampagne. In de loop van oktober wordt het gemeentepersoneel in zo'n 400 gemeenten opgeleid door experts van de FOD Economie om de burger te helpen bij het kiezen van het interessantste telecomtarief.

De volledige lijst van de deelnemende gemeenten en de exacte dagen dat de raadplegingen plaatsvinden, vindt u hier. De FOD roept op om zeker uw laatste telefoon-, gsm-, internet- of tv-facturen mee te nemen naar de spreekuren. Consumenten die liever zelf thuis willen kijken of ze al over het meest gunstige tarief beschikken, kunnen op de website bestetarief.be van het BIPT terecht om de tarieven te vergelijken.

Daarnaast is minister van Economie, Johan Vande Lanotte (SP.A) van plan om een overeenkomst te sluiten met de telecomoperatoren. In die overeenkomst moeten de operatoren zich engageren om tegen september 2014 de klanten die nog steeds een te dure abonnementsformule hebben, te helpen bij het overstappen naar een goedkoper alternatief.