Filipijnse Megan Young gekroond tot Miss World

De Filipijnse Megan Young is in Bali verkozen tot Miss World. De 23-jarige filmstudente nam het in de finale van de schoonheidswedstrijd op tegen vijf andere missen. De Belgische Noémie Happart greep naast het kroontje.

De Filipijnse Megan Young mag zich een jaar lang Miss World noemen. In de laatste selectie met zes kandidaten eindigden miss Frankrijk en miss Ghana op respectievelijk de tweede en derde plek. In totaal deden 129 missen een gooi naar de titel.

Megan Young werd geboren in de Verenigde Staten, maar ze verliet het land op 10-jarige leeftijd. Ze studeert film en droomt ervan om regisseuse te worden. Ze omschrijft zichzelf als een "ambitieus iemand" die houdt van de boeken van Harry Potter en videospelletjes.

Miss België Noémie Happart schopte het tot de laatste twintig finalisten van Miss World, iets wat sinds Ilse De Meulemeester in 1994 niet meer was gebeurd. Ze greep uiteindelijk naast het kroontje.