Jury overlegt dinsdag voort in zaak Michael Jackson

De jury in de zaak die de familie van Michael Jacksons aanspande tegen concertpromotor AEG, gaat dinsdag verder met overleggen. De moeder van Jackson beschuldigt AEG ervan nalatig te zijn geweest bij de aanwerving van dokter Conrad Murray.

Concertpromotor AEG organiseerde de grote comebacktournee "This is it", die Michael Jackson in 2009 en 2010 zou geven. De zanger overleed echter nog voor de concertreeks van start was gegaan.

De nabestaanden van Jackson stellen dat AEG medeverantwoordelijk is voor zijn dood omdat de concertorganisator Jackson in contact heeft gebracht met Conrad Murray, de dokter die de popster een dodelijke dosis van het verdovende middel Propofol toediende.

Het proces ging in april van start en loopt nu stilaan op zijn einde. De juryleden bogen zich donderdag twee uur lang over de zaak en vrijdag vijf uur, maar kwamen nog niet tot een oordeel. Dinsdag zitten ze opnieuw samen.