Red Star Line Museum opent deuren voor het grote publiek

Het Red Star Line Museum in Antwerpen opent vandaag de deuren voor het grote publiek. Het museum vertelt het verhaal van de meer dan twee miljoen Europese reizigers die tussen 1873 en 1934 meereisden met de gelijknamige rederij vanuit Antwerpen richting Ellis Island in New York.

Gisteravond kende het Red Star Line Museum al zijn plechtige opening, in aanwezigheid van onder meer koning Filip en koningin Mathilde. Op de plechtigheid waren ook heel wat familieleden van de toenmalige reizigers aanwezig.

Naast burgemeester Bart De Wever en het koningspaar waren ook onder meer minister-president Kris Peeters, Antwerps bisschop Johan Bonny en dEUS-zanger Tom Barman, wiens grootvader zelf nog kapitein was op een van de RSL-schepen, aanwezig op de plechtige opening van het museum.

Uit Amerikaanse hoek was er niet enkel kersvers VS-ambassadeur Denise Bauer, maar ook haar voorganger Howard Gutman en -nog een voormalig ambassadeur- Sam Fox, eveneens een familielid van migranten op de Red Star Line.

Vandaag opent het museum dus de deuren voor het grote publiek. Volgens Antwerps schepen voor Cultuur Philip Heylen is het Red Star Line Museum uniek, "omdat het het persoonlijke verhaal vertelt van zo vele gewone mensen".