Volledig Duits dorp geëvacueerd na brand in gasbedrijf

In Duitsland heeft de politie het volledige dorp Harthausen bij Ludwigshafen ontruimd na een brand in een gasbedrijf. Het gaat om zo'n 3.000 mensen. De brand ontstond in het bedrijf en sloeg over op een vrachtwagen met gastanks, waarvan twee ontploften.

De brand werd rond 4.20 uur voor het eerst opgemerkt. Toen brandweerlui aan de slag waren om de brand onder controle te krijgen, sloeg het vuur over op een vrachtwagen met gastanks. Twee daarvan ontploften. 16 brandweermannen raakten daarbij gewond. Eén van hen verkeert in een kritieke toestand.

Door de brand en vooral de daaropvolgende explosie zag de politie zich genoodzaakt om het hele dorp te ontruimen, zo'n 3.000 mensen. De inwoners werden opgevangen in een gebouw in het nabijgelegen Dudenhofen.

De explosie was naar verluidt tot 30 kilometer ver te horen. De oorzaak van de brand zelf is nog niet bekend. De brand is nog niet volledig geblust. Volgens de Duitse politie is er ook nog steeds gevaar op meerdere explosies.