"The broken circle breakdown" in de prijzen in Canada

"The broken circle breakdown" is op het Québec City Film Festival twee keer in de prijzen gevallen. De film van Felix van Groeningen won zowel de Grote Prijs van de Jury als de Prijs van het Publiek. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Regisseur Felix van Groeningen was naar aanleiding van de Britse release van "The broken circle breakdown" op promotour in onder andere Londen. Hij bedankte het publiek in Québec via een korte boodschap. Het drama met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh in de hoofdrol won eerder in Montréal, op het Fantasia Film Festival, ook een van de publieksprijzen, aldus het VAF.

De twee nieuwe prijzen in Québec voegen zich bij de reeks internationale onderscheidingen die de film al wist te verzilveren, zoals de Panorama Publieksprijs en het Europa Cinemas Label in Berlijn. De film dingt ook nog mee naar de European Film Awards, die op 7 december worden uitgereikt in Berlijn. Daarnaast is "The broken circle breakdown" de Belgische inzending voor de Oscars.

Op het filmfestival in Québec stonden nog meer Vlaamse films in de selectie, zoals "De helaasheid der dingen", eveneens van Felix van Groeningen, "Kid" van Fien Troch en de coproductie "Pinocchio". Voorts waren er ook de korte films "Mont Blanc" van Gilles Coulier, "Houses with small windows" van Bülent Öztürk en "Wolfsmelk" van Hans Vercauter te zien.