Bridget Jones is nu 51-jarige weduwe met 2 kinderen

Op 10 oktober verschijnt "Mad about the boy", het derde boek over de Londense flapuit Bridget Jones. Uit fragmenten uit het boek die gepubliceerd werden in Sunday Times, blijkt dat Bridget Jones intussen weduwe is en moeder van twee kinderen.
De Amerikaanse actrice Renée Zellweger als Bridget Jones.

Het laatste boek in de reeks van de Britse schrijfster Helen Fieling dateert al van 1999. Op het einde van "Bridget Jones: the edge of reason" stond hoofdpersonage Bridget Jones op het punt te trouwen met haar geliefde Mark Darcy.

Uit fragmenten uit "Mad about the boy" die vandaag gepubliceerd werden in Sunday Times, blijkt dat Jones en Darcy wel degelijk in het huwelijksbootje gestapt zijn. 14 jaar later is er echter veel veranderd in het leven van Bridget. Darcy blijkt intussen overleden te zijn en Jones is nu een 51-jarige weduwe met twee kinderen, die er een twintig jaar jongere toyboy op nahoudt.

Op Twitter regent het intussen verontwaardigde reacties over de dood van Mark Darcy, in de "Bridget Jones"-films gespeeld door de Britse acteur Colin Firth. Hoe Darcy precies aan zijn einde kwam, weten we op 10 oktober.

AP2013